محل تبلیغات شما

روش تأمین درآمد و یا مسیر دریافت نقدینگی موجود در یک کشور برای فرد یا منطقه خاص یکی از اساسی­ترین کارها محسوب می­شود و انتخاب این مسیر، فرآیندی است که از مرحله شناخت خود فرد یا پتانسیل­های یک منطقه آغاز و تا تصمیم­گیری برای اقدام عملی، تداوم دارد. چهار گزینه اصلی مسیرهای شناخته­شده کسب درآمد شامل کارمند[1] (E)، خویش­فرما یا متخصص[2] (S)، کارآفرین[3] (B) و سرمایه­گذار[4](I) هستند. کارمندان از طریق کارکردن برای دیگران درآمد کسب می­کنند (استخدام و مزدبگیری). افراد خویش­فرما یا متخصصان (خوداشتغال) از طریق کارکردن برای خودشان درآمد کسب می­کنند. اما کارآفرینان از راه کسب و کارهای که خود مالک آن هستند؛ ارزش­آفرین بوده و درآمد کسب می­کنند. بر خلاف افراد بخش S که به شدت کمال­گرا هستند، افراد بخش B کارهای خود را به دیگران واگذار می­کنند و شعارشان این است که بهترین­ها را استخدام می­کنیم تا برایمان کار کنند. سرمایه­گذاران نیز از راه سرمایه­گذاری­هایشان درآمد کسب می­کنند و این بخش تفریحگاه ثروتمندان است. در این بخش پول افراد برای آنها کار می­کنند و آنها فقط مدیریت می­کنند (هاشمی و شریعت، 1391 و کیوساکی، 1393). کارآفرینی و سرمایه­گذاری بالاخص در اقتصاد دانش­بنیان دو گزینه اساسی کسب درآمد و اشتغال­زایی هستند که در دنیایی جدید برای رشد و توسعه اقتصادی قابل توجه می­باشند. جدول زیر ویژگی­های افراد شاغل در سبک­های مختلف شغلی را مورد مقایسه قرار می­دهد.

 

 

 

 

جدول 1: ویژگی­های افراد شاغل در سبک­های مختلف شغلی

 

افراد کارآفرین

افراد خوداشتغال

افراد استخدام شده

افراد سرمایه­گذار

استقلال طلبی

زیاد

زیاد

کم

خیلی زیاد

خطرپذیری

زیاد

        متوسط

خیلی کم

خیلی زیاد

نیاز به پیشرفت

خیلی زیاد

        متوسط

کم

خیلی زیاد

نیاز به قدرت

کم

متوسط

زیاد

متوسط

خلاقیت

زیاد

تا حدودی

کم

زیاد

تحمل ابهام

زیاد

تا حدودی

کم

خیلی زیاد

فرصت­شناسی

خیلی زیاد

متوسط

کم

خیلی زیاد

منبع: هاشمی و شریعت، 1391 و کیوساکی، 1393

بیشتر والدین به بچه­هایشان توصیه می­کنند که نمرات خوبی کسب کنند و یک شغل مطمئنی پیدا کنند، در واقع والدین پیشنهاد می­کنند که بچه­هایشان وارد بخش­های E یا S شوند. اما تعداد محدودی از والدین از بچه­هایشان انتظار دارند که بعد از فارغ­التحصیلی، کسب و کاری راه­اندازی کنند و در نهایت به یک سرمایه­گذار موفق تبدیل شوند، در واقع والدین پیشنهاد می­کنند که بچه­هایشان وارد بخش­های B یا I شوند. تغییر جایگاه افراد در این جدول بستگی به تغییر الگوهای ذهنی، اندیشه­ها و طرز نگاه افراد دارد. این تغییر برای برخی افراد نسبت به دیگران آسان­تر است؛ چرا که برخی از افراد به استقبال تغییرات می­روند، در حالی که برخی دیگر به مبارزه با آن می­پردازند. الگوهای ذهنی و تفکرات شکل­گرفته افراد در طول زندگی مسیر آنها در این جدول چهاربخشی را تعیین می­کند. برای نمونه ثروتمندان به دنبال آزادی مالی و به دنبال قرار گرفتن در بخش­های B و I هستند (کیوساکی، 1393).

جدول 2: چهار وجهی جریان نقدینگی

Business Owner(3)

Employee(1)

Investor (4)

Self Employed(2)

افراد پولی که از طریق (1)، (2) و (3) بعد از کسورات، کسب می­کنند درآمد قابل تصرف نام دارد که مصرف یا پس­انداز می­شود (Income=Consume+Saving). پس­انداز، مبلغی است که افراد با تعویق و به تأخیر انداختن مصرف جاری به امید مصرف بیشتر در آینده انباشت می­کنند و این مبلغ از طریق کنار گذاشتن سهمی از درآمد قابل تصرف به وجود می­آید. که این پس­اندازها می­تواند برای ایجاد کسب و کار جدید (ارزش­آفرینی و کارآفرینی) یا سرمایه­گذاری در بازارهای چون بازار پول (بانک­ها)، بازار سرمایه (بازار سهام)، بازار مسکن، بازار طلا، بازار ارز و . مورد استفاده قرار گیرد تا به این وسیله زمینه استقلال مالی شخص فراهم شود.



[1]Employee

[2]Self-employed or Specialist

[3]Business owner

[4]Investor

بهترین کتاب حوزه کسب و کار و کارآفرینی

بیشتر از مدرسه و دانشگاه

معرفی وبسایت مشاوره اقتصادی www.moshavereeghtesadi.ir-دکتر حسن عبدی

افراد ,زیاد ,می­کنند ,کسب ,درآمد ,خیلی ,خیلی زیاد ,کسب می­کنند ,کم خیلی ,درآمد کسب ,می­کنند و ,والدین پیشنهاد می­کنند ,واقع والدین پیشنهاد ,زیاد         متوسط

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کرونا ویروس را با هم شکست خواهیم داد